We proberen onze gasten (op vrijwillige basis) te helpen zich een beetje beter te gaan redden in de Nederlandse samenleving. Daarbij is het beheersen van een beetje Nederlandse taal noodzakelijk.

De lessen worden momenteel verzorgd via een samenwerkingsverband van Hulp4Oekraine (H4O), In Good Hands Foundation (IGHF), Wijz Welzijn, WenL Opleidingen en de Gemeente Kampen. Alle Oekraïners binnen de gemeente Kampen zijn inmiddels uitgenodigd voor een intake gesprek op het kantoor van de Oekraine-opvang aan de Parallelweg. Daarna zal worden bekeken waar- en wanneer er plek is in een taalklas. Buiten deze taalklas kan men ook terecht op:

  • woensdagavond om 19:00 in Het Lokaal, Erfgenamenstraat in IJsselmuiden (Wijz Welzijn)
  • vrijdagavond om 19:30 in basisschool Eben Haëzer, Dorpsweg 20 of Hervormd Centrum de Zaaier in IJsselmuiden (H4O)

Daarnaast worden er ook nog enkele lessen gegeven op woonlokaties. Daarbij aansluiten kan alleen in overleg.

>>>> EXTRA VRIJWILLIGERS GEZOCHT <<<<

Qua lesmateriaal is er heel wat voor handen. Wijz Welzijn Kampen maakt al langer gebruik van de methode “Woord voor Woord”. (https://www.lowan.nl/vo/leerlijnen/nt2-startpakket/). Deze methode is ruim voorzien van verschillende werkvormen en een docentenhandleiding en maakt tevens gebruik van filmmateriaal via Youtube. De vrijwilligers die bij ons les geven kunnen hier ook gebruik van maken.

Op de taalschool van W en L Opleidingen wordt gebruik gemaakt van de methode TaalCompleet (https://kleurrijker.nl/e-learning/)

Daarnaast hebben we ook ander materiaal gevonden:

Als u belangstelling hebt om als vrijwilliger een bijdrage te leveren, of aanvullingen/correcties voor deze website, dan kunt u contact opnemen met Hugo van Dort (info@hulp4oekraine.nl).

Praatplaten: