Zaterdagmiddag 2 juli hadden we weer een “ouderwets” gezellige bijeenkomst in de Zaaier. Speciale gast was dit keer wethouder en loco-burgemeester J.P. van der Sluis namens de gemeente Kampen. De aanleiding was de “adoptie” van ons werk door de gemeente Kampen. Vanaf nu wordt er dus samengewerkt tussen Hulp4Oekraine en de gemeente Kampen.

Tijdens de gezellige bijeenkomst, die goed werd bezocht, werd er een mini-concert verzorgd door twee Oekraiense dames op viool en piano.

https://www.hulp4oekraine.nl/wp-content/uploads/2022/07/20220702viool.mp4

Vervolgens werd het woord gevoerd door Harry van der Kamp namens Hulp4Oekraine en wethouder Van der Sluis namens de gemeente Kampen met de zeer gewaardeerde hulp van Riëlle Dubyna als tolk.
De wethouder memoreerde de grote bereidheid van zo veel vrijwilligers en gastgezinnen om direct vanaf het uitbreken van de oorlog een helpende hand te bieden en sprak namens de gemeente zijn grote waardering uit!

Hij bood symbolisch een mooi gastendoekje aan met daarop het woord “Bedankt” in de kleuren van de vlag van Oekraine. Alle aanwezige gastgezinnen konden hun eigen exemplaar meenemen. (De gastgezinnen/buddy’s die er niet bij konden zijn kunnen er alsnog eentje bemachtigen via Gera).

Aan het eind van de bijeenkomst is staande de Oekraiense versie van Amazing Grace gezongen.

https://www.hulp4oekraine.nl/wp-content/uploads/2022/07/20220702amazinggrace.mp4

Categorieën: nieuws