De gemeente Kampen sluit een overeenkomt met kerken die Oekraïners opvangen, zodat de kerkelijke opvangplekken met ingang van juni 2022 kunnen worden aangemerkt als gemeentelijke opvang. Dat betekent dat de kerkelijke opvang daarmee, onder voorwaarden, onder de rijksregels valt.

Als samenwerkende kerken in IJsselmuiden en Kampen hebben we, samen met een grote achterban, bijna vanaf het begin van de oorlog, vanuit bewogenheid met onze medemens geprobeerd een bescheiden bijdrage te leveren in de opvang van ontheemden. Dat heeft geresulteerd in de opvang van ruim 150 vluchtelingen op onze lokaties in korte tijd.

Om de opvang ook in de toekomst vol te kunnen houden was het noodzakelijk om samen met de gemeente Kampen op te gaan trekken. Dit gaat nu geformaliseerd worden in een publiek-private samenwerking waarbij de gemeente een stukje van hun wettelijke taak voor de opvang gaat uitbesteden aan particuliere initiatieven, zoals Hulp4Oekraine.

Wij vangen binnen de gemeente Kampen momenteel de grootste groep vluchtelingen op zodat de gemeente er voor gekozen heeft eerst met ons deze PPS in te gaan vullen. De collega-initiatieven zullen spoedig volgen.

Zie ook:

Kerk en staat slaan handen ineen in Kampen voor opvang Oekraïners | Gemeente Kampen
Gemeente Kampen en kerken regelen samen opvang Oekraïners – RTV Oost

Categorieën: nieuws