Onder toeziend oog van een aantal vrijwilligers van het eerste uur werd maandagavond door (vlnr) ds. van Dam en Burgemeester de Rouwe de overeenkomst getekend.

De overeenkomst onderstreept de goede band die is gegroeid tussen het initiatief van de gezamelijke kerken (en Zalk!) en de gemeente Kampen. Onze particuliere opvang wordt nu met terugwerkende kracht aangemerkt als gelijkwaardig aan een gemeentelijke opvang Oekraïners (GOO). Het zorgt ervoor dat de financiële kant van onze opvang nu door het Rijk wordt afgedekt zodat wij met de giften die al zijn gedaan en gelukkig nog altijd blijven binnenkomen andere goede dingen kunnen doen voor het Oekraïense volk.
Concreet liggen er al verzoeken voor noodhulp in Oekraïne, met name voor de komende winter, maar ook voorzien we dat er veel hulp nodig zal zijn voor de wederopbouw.

Behalve met Hulp4Oekraine is er maandagavond ook een overeenkomst gesloten met onze zusterorganisatie IJHOE uitgaande van “De Hoeksteen”. Er wordt, waar mogelijk, goed samengewerkt!

Zie ook: Ondertekening overeenkomst tussen kerken die Oekraïners opvangen en de gemeente Kampen (3 foto’s) – Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o. (brugnieuws.nl)

Categorieën: nieuws